3.Lig 1.Grup ilk devre son oynanan maçlarla tamamlandı.
3.Lig temsilcimiz B.Petrolspor ilk devrede 17 maçta topladığı 40 puanla 1.sırada lider tamamladı. Yeni teknik direktör Zafer Hızarcı ile sezona rüya gibi başladı. Ligin ilk 9 maçında 7 galibiyet 2 beraberlik alınca liderlik koltuğuna oturdu.

2.lig Hedefiyle Başladı

3.lig temsilcimiz Petrolspor, 16 yıllık 2.lig özlemine son verme hedefiyle başladığı sezonun ilk yarısını 40 puanla lider tamamladı. Geride kalan 17 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 40 puan toplayan kırmızı- beyazlılar, en yakın takipçisi Bld. Kütahyaspor'a 8 puan fark attı.

Kırmızı beyazlılar, 40 puanın 16'sını iç sahada elde ederken, deplasmanda ise 24 paun almayı başardı.

Ligin 16. haftasında evinde oynadığı Kütahyaspor maçını 5-1'lik skorla kaybeden kırmızı-beyazlılar, ligte ki ilk mağlubiyetini almış oldu.

Kırmızı beyazlılar, deplasmanda çıktığı 8 karşılaşmayı kazanarak 24 puan topladı ve devreyi zirvede tamamlamasında önemli rol oynadı.

En farklı galibiyet Elâzığ'a
En farklı yenilgi Kütahya'ya

Bu sezon en farklı galibiyetini Elazığ spor'a karşı 3-0 skorla elde eden B.Petrolspor, en farklı yenilgisini ise Kütahyaspor'a karşı sahasında 5-1'lık skorla aldı.

PUAN KAYIPLARI İÇ SAHADA , BAŞARI DIŞ SAHADA

B.Petrolspor , ilk yarıda iç sahada oynadığı 9 karşılaşmada 4 galibiyet, 4 beraberlik, 1 yenilgi alarak 7 paun rakiplerine hediye etti. Dış sahada ise oynadığı 8 karşılaşmayı da kazanarak başarılı sonuçlara imza attı.

"İlginç istatistik"

Zafer Hızarcı'nın yönetimimdeki kırmızı beyazlılar ilginç bir istatistik daha dikkat çekiyor. Attığı 28 golün ikisini rakipler kendi kalesine gönderirken diğer 26 golü ise yalnızca 4 isim paylaştı. Aykut Çift 15, orta saha oyuncusu Hasan Çavdar 5, kanat oyuncusu Akın Akman 5 gol atarken 1 gol de Okan Toprak ile geldi. B.Petrolspor bu anlamda grupta en az oyuncusu ile gol atan takım konumda da lider tamamladı.

Antalya kampı start aldı

Batman Petrolspor, 2.Devre hazırlıklarına Antalya'da kampa girdi. 15 gün sürecek Antalya kampı oynanacak hazırlık maçları ile son bulacak. Kampla ile ilgili açıklama yayınlayan temsilcimiz,
"Batman Petrolspor’umuz, 2.Devre hazırlıklarına 26 Aralık’ta Antalya kampıyla start verecek. Antalya kampımız, 15 Gün sürecek olup, oynanacak birkaç hazırlık karşılaşmasıyla kampımız tamamlanacaktır.
bu dönem içerisinde; Gelen ve Giden oyuncularımız olacaktır” denildi.

“Kırmızı-Beyazlılar’da gidecek-kalacaklar yavaş yavaş şekilleniyor”

Bu hafta yönetimle birlikte genel değerlendirme ve yeni sezona yönelik istişare toplantısı yapacak olan teknik heyetin vereceği rapora göre takımda kalacak ve gelecek oyuncuların isimleri netleşecek. Teknik direktör Zafer Hızarcı, “Takıma 7 oyuncu gelecek, 8 oyuncu ile de yollarımızı ayıracağız. Transferde duygusal davranmayacağız” dedi.

Prensip anlaşmasına varılan Esenler Erokspor'dan sağbek Enes Bayır bugün itibari ile kamp programına dahil olacaktır.

Yine yeni transferlerle alakalı olarak da Batman Petrolspor transfer komitesi titizlikle çalışmalarını yürütmeye devam edileceğini bildirildi.

Batman Petrolspor’un, Antalya kampı hazırlık maçları rakipleri de belli oldu.

Yapılan bir diğer yazılı açıklamaya göre: “5 Ocak tarihinde, 2. Lig takımı Diyarbekirspor A.Ş. ve 7 Ocak’ta 3. Lig takımı Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü ile hazırlık maçları oynanacaktır” denildi.

Haber: Alaettin ERSÖZ / Spor72