Batman Karşıyakaspor Kulübü, Beşirispor maçının ardından hakemlerle ilgili bir açıklama yaptı.

Karşıyakaspor Kulübü, Batman 1. Amatör Lig'in 1. haftasında Beşirispor’a karşı 2-1 mağlup olduğu maç ile ilgili yaşanan olayla ilgili hakemlerle ilgili bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama;

"Batman 1. Amatör Lig 1. hafta müsabakasında Beşirispor ile oynadığımız karşılamanın bitiminde, yaşanan gelişme herkesin malumudur. Bu doğrultuda maçın hakemi tarafından rapor edilen oyuncularımız için haksız ve hukuksuz bir şekilde cezalandırılmıştır.

Bu sezon başından itibaren, Batman Karşıyaka Spor Kulübü Yönetim Kurulu olarak hakemler ve hakem hataları konusundaki duruşumuz çok net ve açıktır. Hakem hatalarını belli sınırlar içerisinde futbolun olağan akışında doğal karşılamakla birlikte, bu tip olağan hatalara karşı, rakiplerimizden bir açıklama gelmediği takdirde, herhangi bir söylemde bulunmadık.

Beşirispor ile oynadığımız ve sahadan 2-1 mağlubiyetle ayrıldığımız maç bitiminden sonra futbolcularımız normal bir şekilde sahayı terk ettikleri esnada yaşanan gelişmeler net bir şekilde ortadadır.

Hemen devamında ligin 2.haftasında Segirkaspor ile oynadığımız ve 7-4 galibiyetle ayrıldığımız maçta hakemler tarafından verilen yanlış kararlar kabul edilemez ofsayt kararı değerlendirmesi yapmış olmaları ise; sadece orta hakemin değil, yardımcı hakemlerinin de onunla birlikte Karşıyakaspor maçı yönettiklerinde en net futbol kurallarını bile açıkça yok sayarak düdük çalabilecek zihniyet ve kararlılıkta olduklarının kanıtıdır.

Türk futbolunun geleceği açısından da maç sonralarında sıcağı sıcağına yaşanan olayların hakemler ve kararları hakkında yaşanan olayları iyice analiz etmeden yorumlarda bulunup yanlı ve adaletsiz bir şekilde rapor tutmasını doğru bulmuyoruz.

Ancak bu durum, iyi niyetli ve masum olduğuna kimsenin bizleri inandıramayacağı, futbol oyun kuralları dışında göz göre göre gerçekleşen hakem hatalarına karşı susacağımız anlamına gelmemektedir. Söz konusu camiamız ve hakları olduğunda gözümüzü karartıp gereken her mücadelenin içerisinde sonuna kadar var gücümüzle yer alacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu noktada, Batman İl Hakem Kurulu’ndan, Batman futbolundaki tüm takımlarla ilgili, hakemlerin kafalarındaki soru işaretleri ve ön yargıları bitirmesini ve bu yönde ivedilikle çalışmalar gerçekleştirmesini beklemekteyiz. Bu çalışmaların ardından, takımlarımızla ilgili kafalarındaki soru işaretlerini bitiremeyen ve gördüklerini rapor edemeyen imtina eden hakemlerimize de gerekli yaptırımların artık mutlaka uygulanması gerektiğini belirtir, saygılarımızı sunarız. Batman Karşıyakaspor Kulübü Başkanı Yılmaz Erin"

Kaynak: SPOR72