TFF Başkanı Nihat Özdemir, çok önemli açıklamalarda bulundu. Özdemir, Süper Lig A.Ş ve alt liglerinde kapsayacağı yayın ihalesi üzerine konuştu.

SÜPER LİG AŞ KURULUYOR!

"Süper Lig AŞ'nin kurulmasıyla ilgili mutabakatımız vardır. TFF'nin kanunen sahip olduğu yayın haklarının tüm paydaşlarının 1. Lig, 2. Lig ve 3. Lig ekiplerini de kapsayacak şekilde "Lig AŞ" kurulmasını TFF olarak destekliyoruz. Bunu hukuken de inceliyoruz. Yapılması gereken bir takım uyum çalışmalarının olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Yayın haklarının kullanılması için "LİG AŞ" kurulmasını destekliyoruz."

"YENİ YAYIN İHALESİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

"Türk futbol tarihinde çok önemli kararlara bu Genel Kurul'da imza atacağız. Salonumuzdan ayrılmayalım. Türk futbol tarihinde yeni bir dönem olarak tarihe geçmiş olalım. En büyük hayalim borcu olmayan, Avrupa ile rekabet eden bir futbol ortamı bırakmaktır. Yeni yayın ihalesini çok önemsiyoruz. Bu yılın sonuna kadar yeni yayın ihalesini yapacağız. TFF'den 4 üye, kulüplerden 4 üye ve 1 profesyonel olmak üzere 9 üyeden oluşuyor. TFF'nin amacı ve hedefi; Türk futbolunun gelirlerinin artmasını sağlamaktır."