9-15 Haziran tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 12-13 yaş Minikler Türkiye Şampiyonası Milli takım seçmelerinde Türkiye şampiyonu olan İsmail Korkmaz Batman’ın gururu oldu.

Minikler Türkiye Şampiyonasında 1’inci olan İsmail Korkmaz başarı öyküsünü Medya Spor 72’a anlattı. 9 Yaşında spora başlayan Korkmaz, 4 yıl içerisinde 1 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez de Türkiye üçüncülüğü başarısı ve en son Antalya’da yapılan U13 Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldu.

Kısa süre içerisinde büyük işlere imza atan milli güreşçi İsmail Korkmaz, abisinin tavsiyesiyle güreşe başladığını ifade etti. Spora her yaşta yapılabileceğini kaydeden Korkmaz, “Sporu her yaşta insanlar yapabilir. O azimle de hangi branş olursa olsun mutlaka başarılı olacaktır. Antrenmanlara ruhen ve psikolojik olarak hazırlanırım. Başarılı olabilmek için mutlaka düzenli antrenman yapılması gerekir” dedi.

Kariyerinde dünya ve olimpiyat şampiyonluğu hedeflediğini ifade eden Korkmaz, “Dünya çapında tanınmış bir sporcu olmak istiyorum. Herkesin yakınlarını ve çocuklarını güreşe veya farklı spor dallarına başvurmasını öneririm. Buradan sizlerin aracılığıyla ailelere seslenmek istiyorum. Mutlaka ama mutlaka çocuklarınızı spora gönderin asla ihmal etmeyin” diye konuştu.

Minikler Türkiye Şampiyonasında 1’inci olan İsmail Korkmaz başarı öyküsünü Medya Spor72 Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Avşar’a anlattı.

* Kısaca kendinden bahseder misin?

- Merhaba ben İsmail Korkmaz 13 yaşındayım. 2008 Batman doğumluyum. Spora ilk 2017 yılında başladım. Şu anda Batman Petrolspor güreş takımında antrenör İbrahim Halil Kay eşliğinde çalışmalarıma devam ediyorum. Dört yıldır güreş branşıyla uğraşıyorum. Bu süre içinde 1 kez Türkiye şampiyonluğu, 1 kez de Türkiye üçüncülüğü başarısını elde ettim. En son Antalya’da yapılan U13 Türkiye Şampiyonasında şampiyon oldum.

* Güreşe başlaman nasıl oldu?

- Abimin tavsiyesiyle güreşe başladım bu spordan keyif aldım ve devam ettim. Sporu her yaşta insanlar yapabilir. O azimle de hangi branş olursa olsun mutlaka başarılı olacaktır.

* Antrenmanlara nasıl ve nerede devam edersin?
- Antrenmanlara ruhen ve psikolojik olarak hazırlanırım. Antrenmanlarımı Batman Petrolspor güreş salonunda devam ederim. Başarılı olabilmek için mutlaka düzenli antrenman yapılması gerekir.     

* Güreş branşında örnek aldığın sporcu var mı?
- Evet Taha Akgül dünya ve olimpiyat şampiyonu, onu kendime örnek alıyorum.                                                   

* Spor dışında neler yaparsın? 

- Spor dışında ailemle vakit geçiririm arkadaşlarımla toplanıp vakit geçiririm. Kitap okurum.

* Her yaştaki insan güreş sporu yapabilir mi?
- Her yaştaki insan güreş sporu yapamaz. Güreş sporu ancak belirli bir yaşa kadar devam edebilir.            

* Bu sporu yaparken karşılaştığınız sorunlar ne? 
- Tabi ki de her sporcunun korkulu rüyası olan büyük engel sakatlık riski.  Genelde spor yaparken talihsiz sakatlıklar yaşarız.                                                                            

* Küçük yaşta Türkiye şampiyonu olmak nasıl bir duygu? 
- Gurur heyecan ve sevinç verici bir duygu.                                                            

* Kariyer hedefin arasında mutlaka gerçekleştirmek istediğin bir şey var mı?

- Elbette var dünya ve olimpiyat şampiyonu olup dünya çapında tanınmış bir sporcu olmak.                   

* Batman’da eksikler var mı peki şöyle olsa daha iyi olurdu dediğin? 
- Tesis ve imkân yönünden Türkiye’nin en ileri gelen donanımlı en işlevli bir kulübüz şu anda birçok kulüpten daha iyi bir alt yapımız var ama Türkiye olimpiyat hazırlık (TOHM) kampı veya güreş eğitim merkezi olsaydı daha iyi olurdu.

* Batman’da güreş için yapılan desteklerden bahseder misiniz?

- Öncelikle en büyük desteği TPAO veriyor. TPAO Genel Müdürü sayın Melih Han Bilgin destek veriyor. Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulüp Başkanı sayın Mustafa Demir destek verenler arasında. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü güreş takımımıza destek vermektedir.

* Okuyucularımıza son olarak ne demek istersiniz? 

- Öncelikle benimle röportaj alıp ve benim bu konuşmamı dinleyip dikkatte aldığınız için teşekkür ederim. Herkesin yakınlarını ve çocuklarını güreşe veya farklı spor dallarına başvurmasını öneririm. Her yaşta spor yapılması gerekir. Buradan sizlerin aracılığıyla ailelere seslenmek istiyorum. Mutlaka ama mutlaka çocuklarınızı spora gönderin asla ihmal etmeyin. Bende emeği olan antrenörümüz İbrahim Halil Kay hocama teşekkür ederim. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e ve TPAO Bölge Müdürü ve kulüp başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ederim. Kulübüm bana her türlü imkân ve olanağı sağlamaktadır. 

Röportaj: Abdurrahman AVŞAR