Pazar günleri tam kapanma yasakları devam ediyor. Pazar günleri tam kapanmada nereler açık bilgisi araştırılıyor. Vatandaşlar Pazar günlerini de evlerinde geçiriyor ve nereler açık diyerek birbirlerine soruyor. Marketler hafta içi saat 10:00 ile 17:00 arasında Cumartesi günü de dahil, Pazar günleri ise marketler kapalı olacak. Kargolar kapanma kararlarından muaf olacak. Kargo şirketlerinden Yurtiçi Kargo, Sürat Kargo, UPS kargo, PTT Kargo, Aras Kargo gibi kargo şirketleri kapanma döneminde açık olacak. Cafeler ve restoranlar Ramazan boyunca 24 saat açık olabilecek. Ancak Ramazan sonrasında paket servis yemek siparişlerinde saat sınırlaması olacak. Fırınlar Pazar günleri de açık olacak. Hafta içi ve Cumartesi günleri olduğu gibi fırınlar da Pazar günleri açık. Eczaneler Pazar günleri Nöbetçi Eczane sistemiyle çalışacak.

TÜRKİYE GENELİNDEKİ NÖBETÇİ ECZANELERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

MARKETLER AÇIK MI? MARKETLER KAÇA KADAR AÇIK?

Bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 arasında açık, zincir marketler ise pazarları kapalı olacak. Vatandaşlar araç kullanmadan ikametlerine yakın yerlerden alışveriş yapabilecek. Markerler 29 Mayıs tarihinde saat 18:00'e kadar açık olacak.
BIM açık olduğu saatler: Hafta içi ve Cumartesi günleri 10:00 - 17:00 saatleri arasında BİM Marketler açık olacak. Pazar günleri ise açılmayacak. A101 çalışma saatleri: Cumartesi ve hafta içi günler saat 10:00 ile 17:00 saatlerinde açık.
ŞOK marketler kaçta açılıyor, Şok kaçta kapanıyor: Saat 10:00 - 17:00 arasında hafta içi günlerinde ve Cumartesi açık olacak, Pazar günü
Migros kaça kadar açık: Kapanma günlerinde Migros market hafta içi ve Cumartesi günleri sabah 10:00 ve akşamüstü 17:00 saatleri arasında açık olurken Pazar günü ise açılmayacak.
Carrefour kaçta açılıyor: Saat 10:00 ile 17:00 arasında Carrefour marketlerin açık olacağı ve hafta içi ile Cumartesi vatandaşlara hizmet verileceği açıklandı.

YEMEK SİPARİŞİ SAATİ TAM KAPANMA

Firmalar ramazan ayı sonuna denk gelen 13 Mayıs Perşembe gününe kadar 24 saat esasına göre sadece paket servis yapabilecek. Ramazanın bitmesiyle de saat 01.00'e kadar paket servis yapabilecekler.

CAFELER RESTORANLAR AÇIK MI?

Restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri 29 Nisan'dan 13 Mayıs tarihine kadar 24 saat sadece paket servis yapabilecek. Bunun nedeni tam kapanma kararları ile koronavirüs bulaşıcılığını önlemek olacak.