Güzel ve güneşli bir maç havası vardı. Bülent Demirkanlı hoca ideale yakın bir kadro sahaya sürdü. 4-1-4-1 dizilişi ile maça başladı. Karşılaşmaya hızlı ve etkili başlayan taraf konuk takım Elazığ Karakoçan FK oldu. Ardından Batman Petrolspor oyuna ortak olup arka arkaya geliştirdiği pozisyonlarda özellikle sol kanattan bindirmeler yaparak hızlı ve akıllı bir şekilde rakip sahaya yayılan bir takım görünümünde izler gördük. Maçın 20. dakikasından sonra özlediğimiz o hırslı rakibe sahayı daraltan, takım halinde mücadeleci bir takım sahada gördük takım halinde gole hasret olan takımın rakip kalede çoğalan Batman Petrolspor 22-26 arası dört dakikada bulduğu pozisyonları gole çevirmeyi bildi atılan bu iki gol rakibi oyundan demoralize etmeyi başardı. Bu gollerde iki asistle klasını konuşturan Nezir Özer’i ayrıca tebrik ediyorum. Orta alanda Onur Alkan ve Özgen Erdem çift yönlü oyunda inanılmaz doğru pas ve akınlarla rakibe zorluk yaşattılar. Okan Toprak defansif olarak savunmayı rahatlattı diyebilirim. Aylardır izlediğim en coşkulu takım vardı ilk devre sahada ilk kez bek ve kanatlarımız hücüma katkı sağladı. Takım olmak böyle bir şey işte! İnanırsan, başarırsın.

1. ve 45. dakikalar arası oyun Batman Petrolspor’un hakimiyetinde geçti devre bu sonuçla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresi konuk takım Elazığ Karakoçan FK, kontrolünde oynanmaya başladı. Rakip takım bir türlü kalemizde aradığın fırsatı golle taçlandırmayınca Oyuna giren genç oyuncu Umut Çakar, sol köşede boşta olan arkadaşı Umut Aslan’a alda at dercesine mükemmel bir orta açtı günün en iyi oynayan bir diğer oyuncularından Umut Aslan gelişine vurduğu top ağlara gitti. Skorun verdiği rahatlık takımı iyice gevşetmiş, zaman zaman maçta konsantre eksikliği yaşadığını gördük. 65’ten sonra oyundan düşen Petrolspor, rakip takımın akınları karşısında epeyce zorlanmıştı. Oyunun son bölümünde yapılan bir takım değişikliklerle oyunu bitti, kazandık gözüyle Batman Petrolspor rakip takıma savunmada çok basit bireysel hatalardan arka arkaya pozisyonlar verince rakibin iştahını kabarttı, yediği goller karşısında yürekleri ağzımıza getirdi Petrol’ün imdadına maçın yıldızlarından, galibiyetin baş mimari Nezir Özer tekrar sahneye çıktı. Uzatma dakikasında attığı penaltı golüyle takıma hem üç puanı kazandırdı hem de 13 maçlık hasrete son verdi.

Bu galibiyet sıradan bir galibiyet değildi. Alınan bu güzel sonuç bizleri ne kadar mutlu etse de önümüzde bakmalı, seri galibiyetlere odaklanmalıyız demeli futbolcular ve teknik heyet! Hatalardan ders çıkarmak lazım. Sonuç ne olursa olsun futbolda hataya şımarıklığa yer yok. Rakiplerinde puan kaybettiği haftada alınan 3 puan için takımı tebrik ediyorum. Ayağınıza sağlık beyler.