Son 12 maçtır kazanamayan, son 6 maçta gol atamayan bir takım için iyi sözler sarf etmek istemiyorum. Isparta deplasmanında puan veya puanlar beklediğim bir karşılaşmada takımın hiçbir reaksiyon vermemesi beni ve tahminimce maçı seyreden tüm sporseverleri çileden çıkartmıştır.

Maç kadrosu açıklandığında ‘eyvah’ dedim. Savunmayı görünce içime bir korku düştü. Abdulsamet’in sarı kart cezası nedeniyle elde hazır olan tek sol bek Veysel Karadağ’ı zorunluluktan oynatan hocayı anlarım; ama elinde ne olursa olsun iyi veya kötü sakat olmayan, kadroda yer alan Emre Kars varken, orta saha oyuncusu Okan Toprak’ın stoperde oynatılmasına karşı çıkarım. Emre Kars yerine siz olsanız motivasyonunuz düşmez mi? Bu adam eğer bu kadar kötüyse ne işi var takımda? Sağ bekte oynayan İbrahim İnal’ın takıma sezon başından beri skora katkı anlamında bir maçını örnek veremezsiniz. Bir bekin görevleri bellidir; ataklara katılmak, verkaç yapmak, orta açmak, savunmaya destek olmaktır. İyi niyeti, çabası var ama yeterli değil. Yeni transferlerden büyük emeklerle alınan orta saha oyuncusu Onur Alkan, 2 maçtır oynamaya başladı ancak hiçbir yaratıcı hünerini, takımı ileriye taşıyacak hamlesini sahada göremedik. Geçen hafta iyi mücadele eden isimlerden Özgen Erdem’de oldukça vasattı.

Takımın maestrosu olarak gösterilen Emre Aydın, sahada resmen dolaştı. 90 dakika sahada kalmasına doğrusu şaştım! Ofansif bir orta saha oyuncusunun skora katkısı fazla olmalı. Emre’nin ise, 19 maçta sadece 1 golü var. 10 numaranın bir ayrıcalığı, yaratıcılığı, yeteneği ve estetiği olur... Kanat oyuncuları Nezir ve Umut’ta maçta hiçbir varlık gösteremediler. Beklerin zayıf olması nedeniyle ataklara hiçbir katkı sağlayamadılar.

Bu saatten sonra ne uyum sorunu ne de performans kimse sizin bu tip bahanelerinize bakmaz. Tıkır tıkır aldığınız paraların hesabını sahada iyi mücadele ve puanlarla vermek zorundasınız. Bu kadar kötü ve rezil futbol oynayarak bu şehri üzmeye hiçbirinizin hakkı yok. Kendinize çeki düzen verin. Sahada ne oynadığı belli olmayan, ruhsuz, korkak, pres yapmayan bir takım olmamalı Petrolspor!

Maç boyu sadece ilk devrenin bitimine doğru ofsayt gibi görünen bir pozisyonda, forvet oyuncusu Furkan Parsak, yüzde yüzlük kaleciyle karşı karşıya net pozisyonu gole dönüştürmedi. İlk devre başa baş, sert, orta alan mücadelesine sahne oldu. İki takımda pozisyona girme konusunda çok vasattı.

Maçın ikinci devresinde erken bir hamle olur diye açıkçası düşündüm. Bülent hoca, ilk maçta çok şaşırttı. Tecrübeli hocanın gerek oyuna müdahalesi olsun gerekse de oynattığı futboldan hiçbir zevk almadım. Golden sonra 70. dakikadan sonra yapılan geç hamleler, takımı daha da geriye götürdü. Top ve oyun kontrolünü tamamen kaybeden takım sahada inanılmaz derecede kötüydü. Rakip takım son yarım saat adeta Petrolspor’u sahadan sildi ve maç 3-4 farkla da bitebilirdi. İyice kredisini tüketme noktasına gelen takımın önümüzdeki hafta ne yapacağı meçhul. Gerçekten de Esenler Erokspor çok zor bir maç. Yönetimin bu çıkmazdan bir an önce takımı yukarılara çıkartması gerekli diye düşünüyorum. Takımda ciddi manada takım içi lider oyuncunun olmaması, sorumsuzluk ve mücadele eksikliğinin had safhaya ulaştığını haftalardır görüyoruz. Yönetimin bu konularda acilen birtakım çözümler bulmalı yoksa telafisi olmayan haftaları ligin son maçlarında mumla ararız. İyice dibe vurmadan uyanalım.