10 Yaşında tekvandoyla tanışan Muhammed Furkan Çelik, azmin ve hırslı çalışmanın meyvesini küçük yaşında aldı. Türkiye 3.’ncülüğü, Batman’da il birinciliği, Sivas ve Adıyaman’da önemli dereceler elde eden Çelik, başarısının sırlarını anlattı.

Kentin spor alanında altın cevherlerini okurlarıyla buluşturan Medya Spor 72 gazetesinin bu haftaki konuğu Muhammed Furkan Çelik.

Spora aşkıyla minik yaşta Türkiye üçüncüsü olan tekvando oyuncusu Muhammed Furkan Çelik, azmi ve başarısıyla takdir topluyor. Babasının tekvando antrenörü olmasından dolayı antrenmanlara giden Çelik, “Babamla beraber antrenmanlara giderken bu sporu daha çok sevmeye başladım ve tekvandoya başladım" diyor...

Hedeflerini anlatan Çelik, “Amacım bu sporu profesyonel olarak devam etmek, ülkemi dünyada temsil etmek, en önemlisi Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarında madalya kazanmak istiyorum” ifadelerinde bulundu.

Tekvandoya nasıl başladınız?

Babam antrenör olduğu için arada bir antrenmanlara gidiyordum. 10 Yaşıma geldim maçlara başladım. Tekvandoyu daha çok sevmeye başladım ve antrenmanlarım daha da düzene oturdu.

Bize biraz kendinden ve bugüne kadar olan başarılarından bahsedebilir misin?

Ben Muhammed Furkan Çelik 13 yaşındayım, 9. sınıf öğrencisiyim. Tekvando branşı ile ilgileniyorum. Sivas'ta Türkiye 3.’ncüsü oldum.  Adıyaman'da 3.’ncü oldum, Batman’da 1.’nci oldum.

Bundan sonraki süreçte hedefler, istekler ve beklentiler neler?

Amacım bu sporu profesyonel olarak devam etmek, ülkemi dünyada temsil etmek, en önemlisi Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarında madalya kazanmak istiyorum.

Bize biraz çalışma rutininden bahseder misin? Maçlara nasıl hazırlanıyorsun?

Haftada yaklaşık 14 saat çalışıyorum. Maçlar yaklaşınca tabi daha fazla çalışıyorum. Bazen kitap okuyup, televizyon izliyorum. İdmana giderek çalışmalarımı sürdürüyorum. Hedeflerime ulaşabilmek için çabalıyorum.

Gelecekte kendini nerede görüyorsun?

Öncelikle iyi dürüst, ahlaklı, sorumluluk sahibi insanların gönlünü kazanan bir sporcu. Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda 1.’ncilik kürsüsünde görüyorum.

İdol olarak gördüğünüz örnek aldığınız bir sporcu var mı?

Nur Tatar ve Servet Tazegül.

Spor dışında neler yaparsın, zamanını nasıl geçiriyorsun?

Ders çalışıyorum, kitap okuyorum ve arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

Tekvandonun Batman’da gördüğü ilgiyi yeterli buluyor musunuz?

Hayır bulmuyorum. Batman’da spor denilince akla ilk gelen futbol. Maalesef böyle bir algı var. Oysaki durum çok farklı. Birçok spor dallarında derece yapmış sporcu arkadaşlar var ama ilgisizlik olduğu için pek dile getirilmiyor. Bu bakımdan basın çok önemli sizler spor gazetesi olarak tüm spor dallarına önem verdiğinizden ötürü çok mutlu olduk. İnşallah bu algı sizlerin aracılığı ile ortadan kalkacaktır.

Bize Türkiye 3.’ncülüğü duygu tarifini yapabilir misin? Nasıl hissettiriyor bu durum seni?

Çok mutlu oluyorum. Ben buraya aidim diyorum. Ve hep o duyguyu yaşamak için tekrardan savaşmak istiyorsunuz. Babamın ve kendi emeklerimi boşa çıkarmadığım için mutlu oluyorum ve ailemi gururlandırdığımdan dolayı çok mutlu oluyorum.

Son olarak senden ilham alacak olan okuyucularımıza ne söylemek istersin?

Her ne olursa olsun hayalleri olsun, bir spor ile uğraşsınlar. Asla vazgeçmesinler. Sabretsinler ve çok çalışsınlar. Zamanlarını oturarak geçirmesinler. Aile desteği ile bu başarı kaçınılmaz olacaktır. Son olarak bana emek veren Habip Çelik hocama bana inandığı ve hep sahip çıktığı için teşekkür etmek istiyorum. Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Şafi Özperk, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bilal Serik’e desteklerinden ötürü teşekkür ederim. Sizlere de ilginizden dolayı ve değerli vaktinizi ayırıp aynı zamanda spor dalımızı önemsediğiniz için teşekkür ederim.

TEKVANDO ANTRENÖRÜ HABİP ÇELİK

2007 Yılından beri antrenörlük görevini yapmaktadır. Batman Tekvando il temsilciliği sürdürmektedir. Yaklaşık 14 yıldır Halk Eğitim bünyesinde antrenörlük görevini yapmaktadır. Aynı zamanda 9 defa milli takım antrenörlüğü yapan Habip Çelik birçok Türkiye derecesi yapan sporcuları da yetiştirmiş ve milli takıma sporcular kazandırmıştır. Halk Eğitime bağlı kurslarda yetişip, beden eğitimi bölümünü bitirdikten sonra antrenörlük yapan sporcuları da mevcuttur.

Röportaj: Abdurrahman AVŞAR

O duygu için tekrar savaşmak istiyorsunuz