Petrolspor içerde puan kaybeden takım haline geldi ancak bu ligde hedefi olan takımlar hücum ederek şampiyon oluyorlar. Kontra atak takımları değil. Petrolspor’un öndeki oyuncuları papatya falı.

Oyunculara baktığınızda maça konsantre değillerdi. Petrolspor’un bu kadrosu mücadele etmezse işi zor. O arzu, o coşku Çatalcaspor maçında yoktu.

Petrolspor’un Çatalcaspor’a karşı mağlubiyeti, Siirt’te Cizrespor’a karşı oynanan kötü futboldan belliydi.

Gol yollarında etkisiz olan takım, forvet oyuncusu Aykut Sevim’in sakatlanmasıyla işleri iyice zora soktu.

Petrolspor’un B planı yok, düzene giden bir oyunu da yok.

İstatistik konuşmayı seven biri değilim, aslında bir önemi yok; tabelaya bakıyorum 0-2 mağlup olmuş Petrolspor. Maçın ilk yarısında oyuncuların psikolojisini, sahaya koyduğu performansı anlamakta güçlük çektim.

Emre Aydın’ın kanat oynaması, merkez orta sahanın açıklar vermesine sebebiyet veriyor. Emre kanat oyuncusu değil. Okan Toprak mücadele ediyor ama nereye kadar verir.

Kenar bekler bindirmiyor. Sağ ve sol beklere baktığınızda kaç defa bindirip orta kesti derseniz her halde bir rakamı bile vermezsiniz.

Futbolun adaleti yoktur, yakaladığınızı atacaksınız. Yüzde yüz yakaladığınızı atmazsanız cezanızı keserler deyim yerindeyse Çatalca maçı tam da öyle oldu.

Orta saha da bir şişkinlik var. Bir oyun planı yok. Takım halinde hücum, takım halinde savunma diye varyasyonlar vardır. Allah aşkına izleyenler görmüştür, böyle bir prensip görenler oldu mu?

Geriden oyun kurarak topu orta sahaya taşıyacak savunma oyuncularınız o yeteneğe sahip değil gibi gözüküyorlar. Özgür hocanın en çok sitem ettiği noktalardan bir tanesi de bu sanırım gözlemlediğim bu.

Takım ikinci yarı mücadele etti ama gol yollarında çok ama çok etkisiz. Takım neden duran top kazanamıyor derseniz hücumda etkisiz olduğundan kaynaklanıyor.

Çok net gol pozisyonlara giriliyor ama son vuruşlar kötü. 

Çok çalışarak son vuruş düzeltilecek şey değil, bazı şeyler düzelmiyor. Profesyonel oyuncuysanız son vuruşları gole çevirmeniz gerekiyor.

Futbol öyle bir oyundur ki sistemler önemli değil derler. Oyuncuların performansını çok abartmayın derler. Aykut Sevim böyle maçları seven oyuncu. Oyuncuyu kaybetti Cizrespor maçında Petrolspor. Eli kolu bağlandı. Özgür hoca, Aykut yok diye üzüldüğünü tahmin edebiliyorum, rakipte bunu iyi değerlendirdi.  Petrolspor’un maça iyi hazırlanmadığı görüldü Çatalcaspor karşısında.

Temel olarak sezon yapılanması ve temelinde oynanan oyunun tatmin etmemesi burada defo olarak gözüküyor.

Petrolspor toparlar toparlamaz bilmem ancak kulübün bu travmayı atlatması gerek. Futbol bir oyundur bir şekilde devam eder. Bu kadar kolay bir şekilde evinde puanlar kaybedildi diye bunun bir analizini yapmalı Petrolspor.

Petrolspor oturup önümüzdeki yılın planlamalarını yapmalı.

Oynanan bu kötü oyun ve alınan mağlubiyetlerden ders çıkarıp, derhal toparlanması gerekiyor Petrolspor.