Vücudumuzun ikinci beyni olarak ta bilinen bağırsaklarımızın florasını doğru gıdalar alarak düzenleyebiliriz. Bu şekilde sindirim sistemi problemleri ile karşılaşmadan kilo yönetimini sağlayabilir ve kaliteli bir yaşam sürdürebiliriz.

Peki neler yapmalıyız ?

 Sebze Tüketimini Arttıralım ;

  Sebzelerin içeriğinde bulunan sindirilemeyen lifler, bağırsaklardaki iyi bakterilerin çoğalması sağlarlar. Bazı sebzeler ise bağırsaklarda bulunan bakteri çeşitliliğini artırır. Bu nedenle beslenmemize daha fazla sebze ekleyerek bağırsak floramızın dengesini koruyabilir ve yararlı bakterilerin çoğalmasına destek olabiliriz.

Probiyotik Besinler ;

Örneğin Kefir

Bağırsaklarımız için dost bakteriler içeren probiyotik besinler; bağırsak florasını düzenleyerek bağırsağın düzgün çalışmasını sağlar ve toksik maddelerin geri emilimini engelliyor. Kefir; içerdiği probiyotikler sayesinde bağırsak sağlığının korunmasında önemli etkiye sahip. Süt ürünlerine alerjimiz veya intoleransımız yoksa tüketebiliriz

Tam Tahıllar ve Kuru baklagiller bağırsak çalıştırır

 Tam buğday ekmeği, bulgur, yulaf, nohut, kuru fasulye, barbunya gibi besinler yüksek posa içeriği sayesinde bağırsak hareketlerini arttırarak, sindirilmiş besin artıklarının kalın bağırsaktan geçişini hızlandırıyor. Toksik öğelerin kalın bağırsakta uzun süre kalmaması sayesinde burada zararlı bakteri oluşumunun önüne geçiliyor ve sağlıklı bağırsak florasının devamlılığı sağlanıyor. Her gün kompleks yani tam tahıllı karbonhidrat kaynakları, haftada en az 2 gün  kuru baklagil tüketmeye özen gösterilmeliyiz.

Su Tüketimini İhmal Etmeyelim

Tüm yaşamsal fonksiyonlarımızda rol oynayan su kabızlık ,bağırsak tembelliği, ishal gibi sindirim problemlerinin giderilmesini sağlar.Günlük kilo başına alacağımız 30-35 ml su ile daha zinde kalabilir ve düzenli çalışan bağırsaklara sahip olabiliriz.