Mevsim geçişlerinde ısı değişimlerine maruz kalan metabolizmamız daha kolay mücadele etmek için yavaşlanmaya başlar. Bu durumla beraber bağışıklık sistemimiz zayıflar. Halsizlik, yorgunluk, depresyon, kilo problemi gibi sağlık sorunları baş gösterebilmektedir.

Daha güçlü bir bağışıklık için beslenmemizde dikkat etmemiz gereken noktalara bir göz atalım; Tabaklarımızı Dengeli Tutalım; Öğünlerimizde alacağımız besinlerin dengeli miktarda protein yağ ve karbonhidrat içermesi gerekmektedir. Et, tavuk, balık yumurta, kuru baklagiller, süt ve süt ürünleri bizim protein ve yağ ihtiyacımızı, bunun yanında alacağımız ekmek, bulgur, pilav vb. besinler karbonhidrat ihtiyacımızı karşılar.

Ayrıca sebze yemeklerimizle de lif, vitamin -mineral dengemizi sağlarız. Antioksidan olarak görev yapan A,C,E vitaminleri ile Selenyum, Çinko, Magnezyum gibi Minerallerin alımına dikkat edelim;

A Vitamini; Yumurta, süt, balık, havuç, domates, ıspanak, brokoli, kabak gibi besinlerde bulunur.

C Vitamini; Yeşilbiber, maydanoz, portakal, limon, kuşburnu gibi besinlerde bulunur. E Vitamini; Yağlı tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, kuru baklagiller de bulunur. Selenyum, Çinko, Magnezyum Mineralleri; Sarımsak, yumurta, tavuk, hindi, muz, avokado deniz ürünleri gibi besinlerde bulunur Omega-3 ve Omega-9 yağ asitlerin alımı önemli; Yağlı balıklardan, yağı tohumlardan, yeşil yapraklı sebzelerden omega-3 alabilirken, zeytinyağından omega-9 alabiliriz. Su içimini ihmal etmeyelim; Vücudumuzun toksin atımını sağlayabilmesi ve metabolizmamızın hızlanması için günde ortalama 2.5-3 litre su içelim. Beslenmemizde yapacağımız bu düzemelerle güçlü bir bağışıklığa sahip olabiliriz. Mevsim geçişlerinde sağlık problemleri ile karşılaşmadan daha keyifli daha sağlıklı vakit geçirebiliriz. Sağlıkla kalın…