20 Sezona yakın bir süredir sportif başarı elde edememiş olan bir kulübün, sportif başarısızlığının yanında yönetimsel ve toplumsal başarısını da kaybetmeye başlaması kaçınılmazdır.

Batman Petrolspor’un bunca yıldır hep başarısız olmasına rağmen ayakta kalabilmesinin en büyük etkenlerinden bir tanesi de taraftar gücünün olmasıdır.

Taraftar gücü sayesinde sürekli gündemde kalan, kitlesi olan, şehrinin tek profesyonel takımı olma özelliğine de sahip olan Petrolspor sürekli ayakta kalmayı başarabilmiştir.

Sportif ve yönetimsel başarısızlığın süreklilik arz ettiği bunca yıldır taraftar nasıl olurda giderek daha başarılı bir profil çizebilir? Oysaki takımıyla ters orantılı bir başarı grafiğine rastlamak taraftar grupları açısından pek alışılmış bir durum değildir.

Buna verilebilecek en mantıklı cevap taraftarın “hatalarını kabul etmesi” olmalıdır. Çünki Petrolspor tribünleri hatalarını kabul ederek bu hataların çözümü konusunda başarılı bir performans sergileyebilmiştir. Somutlaştıracak olursak; bundan 7-8 sene önce maçlarda sürekli sahaya atılan yabancı maddeler, tribünden edilen küfürler tribünlere çok nadiren maç kazandırsa da en büyük zararı tribünlere ve çok sevdikleri Petrolspor’a vermiştir. Çünkü sezonda en az 4-5 saha kapatma ve sezonda yüzbinlerce liraya ulaşan para cezaları 3. ligde bulunan ve maddi gücü çok da olmayan camialar için ağır bir bedeldir.

Tüm bu hataları kabul etmek ve bu hataların önüne geçmek için büyük bir iç tartışmaların sonucunda mücadelesini veren Batman tribünleri çok hızlı bir şekilde başarıyı yakalamış ve Fair-Play ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Küfürleri tribünde bitirmiş, şiddeti bitirmiş ve toplumsal birlikteliği tribünlerde sağlamayı başarmıştır.

Bunu yaparken hepsini tek başına mı yapmıştır? Elbetteki hayır. Bu başarının arkasında müthiş bir dayanışma ve iş birliği mevcuttur.

Valilik, emniyet, taraftar, kulüp ve basın arasındaki müthiş koordinasyon ve işbirliği bu sürecin başarılı olmasındaki en büyük ve belirleyici faktördür.

Bu vesileyle tekrar Batman ve Batman Petrolspor’a gönül veren tüm dinamikleri kendi içlerinde hatalarını kabul etmeye sportif başarısızlık olsa bile tribünlerin umutlu ve coşkulu duyguları yaşamasını sağlamaya yönelik adımları tekrar başlatmaya davet ediyoruz.

Konyaspor ile sahamızda karşılaştığımız maçı hatırlıyor musunuz? Maç öncesi Batman ve Türkiye tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 3. liglerdeki ilk 3 boyutlu koreografiyi yapan YARASALAR’ı ve  3-0 gibi bir skora aldırış etmeyen binlerce Batmanlının o tribünleri nasıl karnavala çevirdiğini.

Bayburt deplasmanında kaybedilen Play-Off umudunun ardından taraftarıyla sarılarak ağlayan o müthiş takımı..

Hepsi bizim elimizde!

Yeterki bireysel düşünmeyelim!