Canlılar yaradılış olarak doğup büyüdüğü mekanları benimserler. Örneğin Caretta carettalar 25-30 yıl arasında erginleşerek doğdukları kumsallara gelerek yumurtalama dönemine girer.

Futbol da aynı duygularla yaşanmıyor mu ? Bizlerin doğup büyüdüğü, sokaklarında gezdiği, okullarında okuduğu, iş hayatına atıldığı ve de aidiyet hissettiği toprakların takımını daha fazla benimsemez mi ?

İngiltere futbol ligleri tüm dünyada en çok izlenen ve pazarı olan futbol lig olma özelliğini şehir takımlarının amansız desteklenmesine borçludur. Bir Manchester’lının Liverpool’u desteklemesi alışılmış bir durum değildir. Herkes kendi şehrinin takımına destek verir.

Batman Petrolspor’umuzun da en başarılı dönemleri şehrin desteğini tamamen arkasına aldığı, stadın tamamen dolduğu ve Batmansporcuların mücadele ettiği dönemde gelmedi mi ?

20 yılı aşkın süredir başarı elde edemeyen takım üzerindeki vebal birazda medyanın şişirdiği ve bizlerle hiç bir aidiyet duygusu olmadığı takımlara olan desteğimizden kaynaklanıyor olamaz mı?

Düşünsenize; Batman sokaklarında binlerce insanın Batman Petrolspor’un ürünlerini giydiğini ve dolaylı olarak kulübe maddi gelir sağladığını, satışa çıkan binlerce kombinenin saatler içinde tükendiğini, şehrin tüm dinamiklerinin başarı için taşın altına elini koyduğunu, sponsorların göğüs reklamı almak için bir birleriyle yarıştığını, Batmanlı çocukların bir gün o formayı giymenin hayali ile sokaklardan yeşil sahalara koştuğunu..
Hepsi bu şehrin, hepimizin kazancı değil mi? Bunlar değil mi bizleri bir arada tutan ve kenetlenmeyi sağlayan duygular ?

İşte bu felsefeyle yola çıkan ve Batman Petrolsporlu bir nesil yetiştirme başarısını göstermiş, tribünlerde küfürü ve şiddeti bitirmiş, tribünleri daha kültürlü ve katılabilir bir hale getiren YARASALAR etrafında kenetlenerek şehrinin takımına, kendine destek olma zamanı !

Bu şehir kenetlendiğinde çok ama çok daha güzel oluyor.