Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin'den Lig'in kalan maçları hakkında açıklama

Diyarbekirspor, Yeni Tip Koronavirüs Covid19 pandemi salgını süreci dolayısıyla ertelenen ligler için ortaya atılan iddialar hakkında konuştu.

Başkan Turan İlgin, Futbol Federasyonu tarafından verilecek kararın kulüpleri mağdur etmemesini istediklerini dile getirdi, Play-off potası ile aralarında sadece 1 puan olduğuna dikkat çeken Başkan İlgin,"Başından beri insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu ve devletimizin ilgili birimlerinin alacağı her karara saygılı olduğumuzu deklare ettik

Şu anda aynı noktadayız Ancak görünen o ki ligler bir şekilde oynanacak Ortaya atılan çeşitli senaryolar var, Şu ana kadar bu konuda bizim görüşümüz alınmadı biz Futbol Federasyonundan hiç bir kulübü mağdur etmeyecek, futbol ailesinin yararına olacak, insan sağlığını gözetecek kararlar bekliyoruz

Mağduriyete engel olalım derken yeni mağduriyeteler yaratılmasın Diyarbekirspor olarak Play-off potası ile aramızda sadece 1 puan var bu yüzden eğer kalan maçlar oynatılmayacaksa Play-Off için ilk 9 sıranın esas alınarak karar alınmasını istiyoruz.

Böylece kimse mağdur olmaz, Kalan maçların oynatılması yönünde karar çıkması halinde ise biz bundan da kaçınmayız " dedi.

Kulüp Başkan Vekili ve Basın Sözcüsü Veysi Avşar ise kulüp tesislerini dezenfekte ettiklerini ve takımın önümüzdeki bir kaç gün içinde idmanlara başlamasını planladıklarını söyledi. Avşar, ''futbolcuların seyahat kısıtlaması nedeniyle gerekli yasal izinleri ilgili kurumlardan alarak kente geleceklerini ifade etti.

Diyarbekirspor Başkanı Turan İlgin